Author Topic: Artifacts when viewed in iRay  (Read 1834 times)

I'm getting blocky artifacts in my iray previews. Tried changing the environment, Shader etc but nothing works. Using Substance Painter 2018.1.1

Don't forget your log file. It can be exported from the Help menu of the software.
-----------
Fabrice Piquet aka Froyok. Product Manager, Technical Artist and Documentation at Adobe.

Attached

I am convinced the "Log file" thingy in the forum doesn't work.
If it does, it sends it some magical land where files are invisible to us mere mortals.

Try using the "Attach files to posts" notes in my signature.
Hobbyist
----------
Common "Help" suggestions:
- LOG FILE tips - https://forum.allegorithmic.com/index.php/topic,22451.0.html
- LICENSING issues https://www.allegorithmic.com/contact
- ATTACH files and pictures to posts: https://forum.allegorithmic.com/index.php/topic,23670.0.html

Log file attached.

We'll have to see what Allegorithmic says about this, but while we (you) are waiting for a more qualified answer...

a) Your GTX 1080 is a very capable card, so that piece of hardware is not the problem.

b) Your Nvidia drivers might, oddly, be "too new."  That's about all I know how to read from log files; graphics card and driver versions.
b.1) "Device[0] driver-minname: 391.24 WHQL"
b.2) See this thread:  https://forum.allegorithmic.com/index.php/topic,22711.0.html
b.3) Consider reverting to an older driver

c) There are "Iray" issues, I think regarding Normals, that are outside of Allegorithmic's control, and I think they/we are still waiting for some fixes from Nvidia.

That's all I can do.
Good luck.
Hobbyist
----------
Common "Help" suggestions:
- LOG FILE tips - https://forum.allegorithmic.com/index.php/topic,22451.0.html
- LICENSING issues https://www.allegorithmic.com/contact
- ATTACH files and pictures to posts: https://forum.allegorithmic.com/index.php/topic,23670.0.html