Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - franck.martin3d

Pages: [1]
1
hanks josh,

this was not the solution i was looking for but it forced me to rethink my approach, turns out it was a simple solution and i was over thinking everything.

the solution i found was get the map generated by SP back into SD but instead of just making quick map output for all channel i blended my details back into my main graph...

Magic ensued!

It now works like a charm!

2
I all

I got a few question about the following workflow to make my custom mesh + texture to look exactly like it was in SP into UE4, Here is what ive done so far and the result

* I started whit a custom mesh and and did a texture in SD
* I have imported this mesh into ue4 via the sbar substance

-The result of it was pretty much what i expected about the same as SD

*Then to add details i imported my mesh and SD substance to Substance painter
*I exported the 4 maps out of Substance Painter (base color, metal, roughness , normal)
*I imported those maps into UE4

-> this is where i hit a problem into my workflow how do i tell my substance already imported in ue4 (from substance designer) to read my newly imported map? how do i modify my substance graph instance to read the new maps in ue4?

To resolve this problem i went whit 2 solution, the first one is to re-import my maps exported from SP into Substance Designer and create a new substance or create a material in ue4 from scratch whit my maps from SP.

Both of these solution had problems, the first one my new substance had quite different values in metalness and roughness from my original substance and the second one would be the best choice but i am still a newb in ue4 and if i don't use the substance created i got a big normal seem in the middle of my mesh as it is mirrored.

What would be the best workflow fmethod from SD to SP to UE4? and is it possible to change a substance instance graph in ue4?

Thanks




3
Substance DesignerSubstance Designer - Showcase - Re: TESB snow speeder whip
 on: October 15, 2014, 04:13:07 pm 
Update getting there, first pass of detail and got my substance in ue4


4
Thanks stefan

i think it was because i had a unconnected output node in my substance that was not letting me enable it.

its fixed now SP is awesome!

5
i wish it was that easy i look at a few tutorial but its not working... i could get my substance into the material but i cant double click on it like the materials in the material sections of SP

its very weird that something this simple is blocking me from using SP if anyone can help it would be greatly appreciated

thanks

6
Hi

I am just learning SP but i hit a realy bad blocker in my workflow
I textured a PBR asset in SD, base metal grundge map etc.

Then for the details i am trying to import the substance  in SP and paint oil leak damage etc, but i cannot get the substance into SP i have imported it but cannot get it into the layer or get any of the exported texture from SD into the layer stack of SP.

I can see my material into the material shelve but i cannot add it to my mesh. so as i result i cannot add details on my already created substance...

Am i doing it wrong?


7
Substance DesignerSubstance Designer - Showcase - TESB snow speeder whip
 on: October 12, 2014, 05:21:46 pm 
First substance designer project that didnt end up in the trash can!

Now need to learn how to use Substance painter for the final touch!






8
Substance DesignerSubstance Designer - Showcase - Re: Base Metals Node
 on: October 07, 2014, 12:51:50 am 
Thanks a lot, it is now working :)


9
Substance DesignerSubstance Designer - Showcase - Re: Base Metals Node
 on: October 04, 2014, 01:36:05 pm 
Thanks for the reply and re-upload but sadly same problem persist on both of my computers.

Still looking for database/runtime/skin001.sbs


10
Substance DesignerSubstance Designer - Showcase - Re: Base Metals Node
 on: September 26, 2014, 03:03:37 am 
Thanks but it seems to be missing database/runtime/skin001.sbs to make it work

any idea where i can get it?

thanks

11
My blend opacity is not working eighter in 4.4

12
This is also happening on my computer after updating to 4.1.1 i cannot activate it, i just bought the indie package yesterday.

Pages: [1]