Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - neil.hilgenga

Pages: [1]
1
Hello guys,

I have this issue that sometimes, when painting a mask (i usually start from a black mask and then paint white on it), it always paints white no matters the grayscale i chose. When this happens, i have to restart substance painter to make it work again.
It's not really annoying since i still can use the eraser tool and the flow slider on the brush, but hey, having this basic thing not working is kind of awkward.

Hope you guys will find a fix to that !  ;D

(I'm using v2018.2.1 since the v2018.2.2 isn't working well, but i had the same thing on 2.2)

2
Substance PainterSubstance Painter - Discussions - Cursor issue in the 2D view
 on: September 14, 2018, 03:59:08 pm 
Hello guys,

So i'm facing an annoying issue with the cursor and the 2D view.  Hard to explain but i'll try because it's a pain in the ass !
Whenever i try to paint in the 2D view (or just have my cursor in the 2D view), my cursor will be kind of clamped in the center of the view. It's like the 2D view is ultra zoomed and i can only paint in these borders.

I made a pic to illustrate my problem :


So whenever my cursor enters the 2D view (big rectangle), it'll be clamped in the small rectangle, and the cursor sensibility will be reduced a lot, like the screen is mapped in this small rectangle. So i can only paint in this small rectangle, and zooming changes nothing.

I'm sorry if i didn't made myself very clear, it's pretty hard to explain and english isn't my primary language.
I tried to restart Substance, reboot PC, changed Substance's project, nothing works. And i have this issueonly since like 2 days.

3
Hello,
I just updated my Substance Painter from 2018.1.? to 2018.2.1 and when i start one of my project that worked on the previous version, it only shows a pink mesh.

The "Single channel" view mods works fine, but when i want to show the "Lighting" Material view mod, pink everywhere..

I first thought it was my graphic card driver that was outdated, but even after an update it still dosn't work.

Here's what the logs show :

_____________________________________________

[Post Effects Document] Post effects have been updated from version 3 to version 5.
[Scene 3D] 3D scene successfully loaded
[Viewer settings] Viewer settings have been updated from version 8 to version 11.
[ResourceShader] ----- FS compile log -----
[ResourceShader] File index:
    0: shader-skeleton.frag.glsl
    1: shader-common.frag.glsl
    2: lib-utils.glsl
    3: lib-bayer.glsl
    4: pbr-metal-rough
    5: lib-pbr.glsl
    6: lib-vectors.glsl
    7: lib-normal.glsl
    8: lib-defines.glsl
    9: lib-env.glsl
    10: lib-random.glsl
    11: lib-emissive.glsl
    12: lib-pom.glsl
    13: lib-sampler.glsl
[ResourceShader] pbr-metal-rough:40 | 4(40) : error C1008: undefined variable "pbrComputeBRDF"
[ResourceShader] --- FS compile log END ---
[ResourceShader] Last known valid shader is currently used. Please fix the project shader.
[Paint Document] The project has been updated from version 32 to version 43.
[Baking Document] Baking data have been updated from version 5 to version 7.
[GenericMaterial] Param auto 'texture_hammersley' unknown.
[GenericMaterial] Creation of the shader pbr-metal-rough failed

Pages: [1]