Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - pheonixflame9

Pages: [1] 2 3
1
If we have hundreds of substance downloads saved up for Substance Source, will this change-over effect those downloads?
I'm not talking about ones we already have downloaded, but the points we have to get new ones when we need them?
Will Substance Source be removed or converted to bring it closer to the Adobe website?
Should we spend all our downloads now or can you guarentee us the ability to keep our download points for when we need them?

Thank you.

2
You know...  I trust you guys. I don´t trust adobe, but I trust you and I respect everything you´ve done.

This part is important to get across. Certainly had no problems with any of you guys and have always felt like this company cared for its userbase. Every problem, whatever out situation, you tried to help us.

The respect for your team and company is the very reason we feel we have everything to lose from this deal.

3
To all,

We already said this: nothing is happening to your licenses. We are not going to lock them, cancel them or whatever. We never did this and this is not going to happen.
You are not losing your Source points, you can still use our rent to own offer, maintenance, Substance Share and all the other great stuffs of Substance.
We may make changes in the future, as we did several times in the past, and we will do as we always did, by letting you know about it and being fair.

Cheers,

"by letting you know about it and being fair." I take it you mean well in advanced?
Because the last thing we want is an overnight change of heart if Adobe decides it wants to incorporate it in its subscription model and the perpetual lincenses and substance source becomes a problem for them.

It must be frustrating to repeat yourselves, especially when your limited to what you can say as you can't legally speak for the future, but we just want to be secure in the knowledge that we at least get what we paid for and can continue to download and use our software regardless of future changes.

The responses are appreciated. Even if we are frustrated we seem to be going through this adobe nonsense again and again with tools we love.

4
What I REALLY want to know is this:

What happens to perpetual licenses. Will they lose access, will they be stuck with the last update they had or will they go on as normal guarenteed?

What happens to Substance Source and our available downloads? Do we need to use them all up? Will they remain?

Adobe always adds things to their subscription service and this will be no different. So we need to know what it happening to our purchases and for it to be clear.

Thank you.

Still want official word on this. Especially for us who own hundreds of downloads from substance source saved.

5
What I REALLY want to know is this:

What happens to perpetual licenses. Will they lose access, will they be stuck with the last update they had or will they go on as normal guarenteed?

What happens to Substance Source and our available downloads? Do we need to use them all up? Will they remain?

Adobe always adds things to their subscription service and this will be no different. So we need to know what it happening to our purchases and for it to be clear.

Thank you.

6
I lost Flash, I lost Mixamo now I feel like I may have lost Substance.
Everytime I find something I love to work with, Adobe snaps it up and shoves a ridiculus subscription payment on it down the line. This was flexible and let me use it in my startup. Now I'm not sure what I will actually own.

They don't understand how important accessability of software is to help build small buisness. They are just a monopoly that tailors to the already set money makers.

7
Forgot to update you on this,

The update did in fact fix the issue. Thanks :)

8
Ah so it's not just me. Thanks for the reply.

9
Hi, when I try to download any substance from Substance Source within painter I get the following message:

[Script] :28: ResourcesError: Preload of C:/Users/Chris/Documents/Allegorithmic/Substance Painter/plugins/substance-source/Temp/jungle_ground_roots.sbsar failed. Doesn't point to a valid resource.

[Script] :80: FileIOError: Write failed

This happens with every substance and I may have wasted a couple of downloads to test it. (Wasn't sure how the downloads system worked not having tested it for years)

Am I missing something?

Thanks

10
Hmm, your right it was that simple, turns out during switching between unity and designer I must have opened a phantom version of substance 4. Didn't realise I had it installed. Opened in Designer 5 and uninstalled Designer 4 and its shortcuts to avoid confusion. All seems fine now.

Thanks :)

11
Hi,

I was working on a substance in designer and had a bunch of parameters exposed. I could tweak them, change description and the rest fine. As I continued I noticed that all of them suddenly went missing from the Input Parameters tab in the graphs settings. The other parameters in other graphs also now suffer from the same issue. As far as I am aware I did not change anything that should make this happen. Even stranger the parameters are still acting as exposed both in the node and also visible and useable when I use the substance outside of designer (e.g Unity).

It appears there is a problem with just the viewing and editing within designer as they don't show up in the parameters drop down list. As I set up multiple parameters fully, if possible I would rather not clear them from the node and re expose them, especially as it still technically works. New exposes do not appear to show either anyway.

Any advice?

Thank you

12
I tried the method and unfortunately it does not work.
The work around I tried that rid the marks is a simple case of deleting the layer altogether, ignoring it or painting until the 'entire' layer is filled with the pattern (until it will not paint anymore) and then simply erasing the black marks. However, having tried the latter I found that the broken layer broke again so it is probably worth ignoring/deleting it and not taking the risk.
Sadly all these methods mean erasing the layer of its contents and as this issue can trigger midway through working on a layer (which happened the first time I encountered it) It can be quite a setback depending on how much painting and work was done before the marks appeared. I am also unsure if there is any link, but all times this has happened, it seems was after a save. As I save often, I am unsure if this only happens after the save, or it can happen whenever and I simply discovered it after but I have never had it on a brand new project, only layers that existed or were created after a save have broke so may be worth mentioning.

As an issue it is a very minor one as in most cases a broken layer can simply be avoided, but due to the chance of lost work I thought I should keep you up to date with problems behavior.

*Edit*
Oh the chances, I take it back, I created a brand new layer and it broke as I tried to paint on a project that has yet to be saved. I simply deleted and made another layer that was fine but saving obviously has no effect on its chance.

13
Sure, anything that helps :)

I usually have Firefox or Chrome up as well as Steam and avast (often in the background). I don't run anything that directly effects painter that I know of.

The markings on the texture remain the same every time I paint the same on the layer, even after closing without saving what I had done before. However I do notice that it matters where I paint on the layer. If I paint a tiny line on only a small part of the model, only some of the markings show, if the paint covers more of the model, more of the model gets the artifact, but the final shape of the marking remains the same. It gives the impression that it is filling in UVs with black, but looking at the 2D texture, its placing rectangles/squares of black over the whole image regardless of UV shells.

Below is a video that shows what it looks like in the 3D window, and then the 2D. You can see the rectangles passing over the whole image, as well as building up.

https://www.youtube.com/watch?v=c8uj3hSC2WU&feature=youtu.be

I also tested the layer by changing the projects model to a different one and the same layer still makes black boxes over the model. So I'm not sure it can be UV related.


14
I have posted a video of the issue and my hardware specifications a couple of posts before. Is there any spec in particular you need to know?

I have grabbed a few more screenshots showing the full window and the layer in question. The first is before painting on the layer, the second is after, the third is all other layers hidden and the fourth is a different angle.

It definitely seems to be a broken layer. It has happened a few times before on both layers being worked on and brand new ones like the one shown. Hope it helps.


15
Hi,

I have updated my drivers but the issue remains. every so often a layer will decide not to paint properly and generate the black marks you see in the video. I have made another model and managed to texture without any issues. I am unsure as to what causes it or why it effects the layers/models it does, as it seems to happen randomly. I question if its something I do to the layer that breaks but it happens sometimes on new untouched layers, and I wondered if it was the models but it does not always repeat if I start again.

Pages: [1] 2 3