Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bringmeasunkist

Pages: [1] 2
1
I'm running into an issue where I can export a mapped plane and set up a new file for painting. But when I add a new layer, the app crashes. I've tried opening other, finished, Painter projects but the app crashes on startup. How do I diagnose what's causing this?

My office moved over the weekend and now Painter is extremely unstable. I'm not sure if some internal hardware is lose from the move or if the two are totally unrelated, but I'd love to know how to identify and fix the crashes.

2
Hey Michael! That was exactly what I needed. Thanks so much

3
Shameless bump.

Can I export Combo maps with Roughness, Metal and AO packed into a single RGB map?

4
How do I make export presets in Substance Designer? I know I've seen it done but can't find any documentation on it. In case I'm misusing terms, I've attached the export presets from Painter. This is what I'm looking for but in Designer.


5


Currently working on a ceramic vase with some anisotropic noise left from a pottery wheel. I want the triplanar mask to project on the X and Y axes, but not the Z. Having the Z projection on causes bad artifacts when the surface is angled. I know I could mask it would with generators but I'd still like some noise on those angled surfaces.

Is there a way to turn off projection on a certain axis, in the case the Z?

6
Substance PainterSubstance Painter - Feature Requests - Re: Height map baker
 on: January 23, 2019, 06:25:54 pm 
*Adding my name to the height map petition

7
I'm not 100% sure about my technical stuff so I could be using the wrong terms. Apologies in advance.

When I import baked maps into substance, I'm seeing my normal and height maps don't look correct. (This is with default viewport settings). The maps export fine, but if possible I'd like the viewport to display the maps correctly. Is it as simple as a toggle?

8
I can't view my painter texture at 4k without painter crashing. The recurring theme on the forums seems to be "your Tdr settings are too low".

My Tdr settings were at 60 seconds when the crash began. I upped them to 120 and I'm still getting it. I'm at a loss now?

9
Here's a video and log of the clone tool not working based on position. It's just me playing around but it looks like it might be based on brush size as well? I'll let more informed heads handle the diagnosis though, and PM you the project

https://drive.google.com/open?id=1YggikJIoI-_j6MpcPEjjGcCqvzx3dWKO
https://drive.google.com/open?id=1aOg-QNCSZpZv6-dPJlddOYvFZa6LPTZn

10
Thanks for the help, Cyrille.

I downloaded 4.0 and had the program crash each time I applied the clone stamp. Might have been a reported bug that was fixed for the next update? Anyway, here's a 2 min video chronically my setup, if anything looks out of place: https://drive.google.com/open?id=1nY9G3WYW7c06vsxwj9q18JBxf9ONqhm3

As for Substance 4.1, the clone tool works along the seems mostly fine, but the closer I get to the center of the project, the tool just stops working. Not sure I understand that. Here's a log file: https://drive.google.com/open?id=1wffiVf79ybJN_waa0zV-3oBTsHUztIJk

And regarding the problem I originally brought up, I have saved over the original file while trying to replicate it above. But here's another example of a project with pretty egregious normals. It was made in Substance Painter 2 and reopened in 4.1 and I've attached the log: https://drive.google.com/open?id=1ze925KU7237JAB7AzCHO7xszRkZo7GG7

With 4.1 not allowing me to clone the middle of my project, the wonky normals seem to be the least of my worries.

11
I'm playing around with the MatFX Rust weathering filter on a layer, but unless I'm doing something wrong, I can't seem to apply it to a mask?

Id really like to control the rust's material properties but it doesn't appear to be an option with the way that I'm using it. Am I doing something wrong?

12
Forgive my ignorance, but where do I go to access the actual log file? I'm pretty uneducated on Substance's system files.

13
All my photoscanned tiles were created using a previous version but I just replicated the error using Substance Painter 2017.3.0. It's much, much more subtle here but still apparent. Not sure if it's something that worsens with brush strokes or if this version is less destructive, but I'm still getting clamped normals globally and not just on areas touched by the clone brush.

Nothing in the log looks out of place either.

14
Shamefully bumping this. Would really like to know if anybody else is having this issue

15
I've been using the clone tool to fix up seams from photogrammetry for some time. It appears that on projects that require a lot of clone brush strokes, the normals get altered. Maybe clamped, maybe altered, I haven't figured it out. When it does happen though, it happens to the entire layer though, not just the brush strokes. Which also seems weird. Disabling the clone layer reveals that the normals are not what they originally were, and the viewport pictured shows that this is just the normals; not normals + hieght.

I'm hoping somebody can identify what I'm doing wrong and how to fix it. Right now, Painter is my primary source for photogrammetry cleanup as I can clone all maps consecutively. But if there is another software that can do this and preserves my normals, I'd be happy to hear suggestions.


Pages: [1] 2