Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Sagem

Pages: 1 2 [3] 4
31
Aahhh - thank you very much! I kept on clicking on the words 'colour space' because I thought that was the label to click. Thanks for the quick reply!

32
Hi, I'm trying to change the normal colour space as shown in the documentation here:

https://support.allegorithmic.com/documentation/display/SPDOC/Normal+Map+Painting

I'm using a SP normal map but need OpenGL. However when I click on 'colour space' nothing happens. I've tried right-clicking, left-clicking, maximizing the viewport, shrinking the viewport...still get the same result. I took a screenshot of when I click on colour space - no drop down options appear like shown in the documentation.

33
Not sure how that happened :-[ I tried closing and reopening a few times so I might have accidentally opened an older version. Either way I was using the older version from the beginning of my project and didn't have an issue. Could it be because two versions were installed maybe?

Anyway, I re-downloaded and resintalled the latest version and that seems to have done the trick, so problem solved :) I guess I might have had a corrupt download.

Thanks for the quick reply Jeremie!:)

34
I have just updated to 2017.02 and now I am finding that SP will not retain textures in the layers. This has never happened with previous versions. When I first opened a project I had saved under a previous version many of the textures seemed to have been removed from the layers (red cross in it's place). I thought maybe because it's a new version I have to reimport/reload the textures. So I did this and saved textures for current session like I always have done.

However when selecting a surface in the TextureSetList a texture would disappear again from the layers and there would be a whole load of code appearing in the log as follows:

[EngineBitmapLoad] Failed to decode bitmap.
resource://shelf/[name of texture resource here]

So I tried reimporting the textures but saving for the current project, then applying them again to layers and then re-saving the project. But the same problem is still happening  - textures being removed from the layers and the same errors in the log.

Please can someone advise what the problem might be and solution - this is making working in SP impossible :(  I have never had any problems with SP in previous versions.

35
AFter updating to the latest version 2017.01 the SSS shader with alpha blending no longer works - I had it on a project I have been working on (a skin effect) . I want to be able to recreate the effect in this latest version, as it's important for the project.

 Can anyone tell me how to get this to work or if there are any workarounds please?

36
I thought I read some time ago that there was some compatability issues with SP and some versions of Nvidia graphics card drivers, but I can find where I read that. Are there any Nvidia driver versions that SP has problems working with? Or should any be pretty ok? I have GTX 660 which has worked fine for me and I want to update the GPU driver, but would like to make sure there'll be no problems.

Thanks:)

37
Ok, thanks very much.

38
Thanks for the suggestion Gaetan. However I don't have Substance Designer.

39
Hi, is there a way to set padding in B2M, like you can do in SP? For example if I have a diffuse map on a character and then want to generate a normal map I'm seeing height generated where the seam is. I'm not sure if padding on the exported map would fix this, but it's worth asking and knowing about generally. Thanks:)

40
I figured a work around by removing surfaces and reloading the object so only one part of the object showed e.g. torso. This means I would have to do this for each material region (arms face etc.), so it seems a bit long-winded.

Still open to hearing any other suggestions of a better way to do this:)

41
I can load a character in obj. int B2M, but I would also like to be able to apply different textures to different parts of the body. For example if the character is split into say Face, Torso, Arms material regions   these are all correctly displayed in the drop down under 'Materials' in the 3D view pane. So  I want to apply a different diffuse texture maps to each material region - is that possible? Currently I can only see how to add one texture map which will be put on the whole figure.

42
Thanks for the reply Froyok. That's a shame, this is a feature I would find really useful. I hope by "yet" you mean it will be coming sometime soon  ;)  :)

43
In a previous update from it says
[Scripting] Set custom resolution and padding per texture at export

Could someone advise me know please how to do this? Do I need to modify a script and if so where do I find it and can I see easily where to change the value? I'd like to be able to set the padding distance myself when exporting. It would be great if there was an input field for this in the export window.

Thanks.

44
In the update from June it says
[Scripting] Set custom resolution and padding per texture at export

Could someone advise me know please how to do this? Do I need to modify a script and if so where do I find it and can I see easily where to change the value? I'd like to be able to set the padding distance myself when exporting. It would be great if there was an input field for this in the export window.

Thanks.

45
Hi, When opening SP I click to download the update offered but each time the download fails. My browser opens and I can click to save the download but then it fails. Could someone provide the link to the update so I can try outside of SP? Or do I just use the general SP download link in my account? I don't want to overwrite any saved items in my Shelf.

EDIT - was just a dodgy internet connection. I managed to fully download it after a number of tries and all seems to be well:)

Pages: 1 2 [3] 4