Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bryan.thatcher

Pages: [1] 2 3 ... 13
1
From my account page, I cannot access the os specific downloads. I click the link and it just loads.... never opens. 2 days now. What's going on? Thanks.

2
It works fine on my laptop. I've been having a lot of weird issues with my PC and I'm in the process of reinstalling the OS. I expect that will fix everything. Long overdue. I'll post back. Thanks.

3
Substance designer stops working when I try to open any file, sbs, sbsar, new old. Additionally, double clocking on an sbsar file opened substance player, but it never loaded the substance, just black. So I downloaded the player again and installed it. Now double clocking on a sbsar doesn't even open the player.

What's going on. Log file attached. Thanks.

Edit: I went to uninstall 5.6 and reinstall 5.5 and I noticed 5.5 hadn't been uninstalled. The same with the player. Uninstalling everything, rebooting, reinstalling did not fix the problem. I have been using this regularly, almost daily. Windows update?

4
Substance DesignerSubstance Designer - Discussions - Re: Normalize pixel color
 on: November 28, 2016, 05:07:40 pm 
I thought I had tried each of those approaches. Started fresh. I've always struggled with Alpha channels. Thanks again for your help.




5
Substance DesignerSubstance Designer - Discussions - Add Alpha channel
 on: November 27, 2016, 10:11:28 pm 
I've imported an image that doesn't have an alpha channel. I need to add an alpha channel. I've tried the RGB-A Merge node without success. Although i'm not sure i'm setting it up correctly. How would I go about doing this? Thanks.

6
Substance DesignerSubstance Designer - Discussions - Re: Normalize pixel color
 on: November 27, 2016, 12:53:32 pm 
I do need 4 channels, R,G,B&A. That screenshot was just from somewhere in the testing process.

I am using Unity, but the Splatmap is for a custom terrain shader applied to a mesh. The asset I used to use took 3 grayscale images and created a 4 channel splatmap where the black background was the alpha channel. I'm trying to reproduce that in SD.

My problem is associated with the alpha channel for sure. Previously you said "I'm guessing your test input map was colored with just full alpha (channel W) so the other values were calculated with this in mind." Do I need to remove the alpha from my source images? I tested the Pixel Processor I created on another slpatmap and the result was the same. Is the problem in the Pixel Processor forumla? Or the resulting image format? In my previous post, I need the final Pixel Processor image to look like the final blended input.



7
Substance DesignerSubstance Designer - Discussions - Re: Normalize pixel color
 on: November 26, 2016, 07:48:29 pm 
Yea, I had removed that Swizzle. And recombining the channels does produce a white image. The original test images were noise nodes, and they weren't set up right, but never mind that. The image has 3 imported bitmaps, which is typical of my workflow. What am I missing with my alpha channel? How would I remove the alpha, I need the splatmap to be opaque. I tried using a RGB-A Split node and feeding the RGB into the Pixel Processor without success. Thanks again for your time.


8
Substance DesignerSubstance Designer - Discussions - Re: Normalize pixel color
 on: November 25, 2016, 03:01:29 pm 
Unfortunately i'm just getting back to this. I follow your logic, but I don't think i'm pulling values back together correctly. Can you give me a hand working with the swizzle and float values in my graph? Thanks.


9
Yes, I am trying to create a splat map. I read and watched what I could find on the pixel processor node, but the examples were a bit different that what I'm doing. There was nothing on splitting the color up, so what I have in the image is complete guesswork. But this is my thought process.

- sample the color of each pixel and split it into 4 float values.
- add the values up and compare the total to 1. if it equals 1 do nothing.
- if not, here is where I have to make some decisions...

If the sum is greater that 1, keep the channel with the greatest value then take the channel with the next greatest value and set it to the difference then drop the other two values.

R=.7   --->   R=.7     
G=.2   --->   G=0
B=.5   --->   B=.3
A=.1   --->   A=0

Dropping the lesser two values would keep it simple instead of scaling all of the values.

If the sum is less than 1... um... I don't know. All of the sudden scaling each of the values seems like a good idea otherwise i'll get some abrupt changes.

Anyway, where do I go from here? Thanks.






10
Substance DesignerSubstance Designer - Discussions - Normalize pixel color
 on: August 28, 2016, 07:17:33 pm 
I am combining R, G, B & A channels and I need the final pixel color to add up to 256, or 1 normalized. Is there a filter or way of blending them to accomplish this. Thanks.

11
Substance DesignerSubstance Designer - Discussions - Splat Map - Blend Mode?
 on: August 20, 2016, 09:21:47 pm 
I'm trying to create a splat map by blending together R, B, G & A channels, but i'm not getting the results I need. Has anyone worked out a graph that will do that? Thanks.

12
I have the bundle i guess it's called now. I want to upgrade to Painter 2, but i'm confused about the best way of doing that. How does the Rent-to-own work? Is it an easier way to keep everything up to date?


13
Content - Substance Share - Re: Monthly drop originazation
 on: December 29, 2015, 02:15:33 pm 
I didn't know they were all released on the 15th of each month. But thank you, I was able to get what I needed.

14
Content - Substance Share - Monthly drop originazation
 on: December 27, 2015, 11:11:44 am 
I'm trying to get caught up on the downloads, but there doesn't seem to be an easy way to go to a specific month. Monthly Drops then organizing by date puts this month on top, but the next row down is from March. I'm left randomly clicking and checking the breadcrumbs. Am I missing something? Thanks.

15
When I add anyone of the Generators that is supposed to use the mesh edge, it applies it to the entire mesh. It doesn't seem to be able to find the edge. What am I missing? Thanks.

Pages: [1] 2 3 ... 13