Author Topic: Substance source for painter loading circle but does nothing (worked 2 days ago)  (Read 12847 times)

Substance source for Painter is showing a loading circle, but nothing happens. It did work a few days ago. Using painter 2019.2.2

The Painter team has been notified and they are on it!
Sorry for the trouble, the Substance Source website http://source.substance3d.com stays available in the meantime.
PO @ Allegorithmic

Hi Substance team

This is still an issue. And the link provided does not work for me either. I can login and see the downloads I have available, but the loading dot just goes round and round.

This is also an issue for us.

Have you any ETA for the fix ? Thanks

The link provided does not work for me either. I can login and see the downloads I have available, but the loading dot just goes round and round.

That should not be the case, could you please try to clear you cache, and refresh your page?
And in case that does not work could you please post a screenshot of the issue and tell me which browser version and OS you use so we can try to fix this issue?

Thanks
PO @ Allegorithmic

In any case, on the Painter side the team has fixed the issue, they are testing the 2019.2.3 release and if everything goes according to plan it will be released quickly!
PO @ Allegorithmic

I have tried to clear my browser cache and reload the page with no luck.
This screen is taken with the link provided. I can log in nicely enough.

My browser is Edge Version 44.18362.387.0
and OS is Win10 Pro Version 1903 build 18362.418

I have tried to clear my browser cache and reload the page with no luck.
This screen is taken with the link provided. I can log in nicely enough.

My browser is Edge Version 44.18362.387.0
and OS is Win10 Pro Version 1903 build 18362.418

Thank you for the screenshots.
Indeed it looks like there is an issue with Edge, we are currently trying to resolve it.
In the meantime, you can use any other browser or use Substance Source via the Substance launcher, which will allow you to "Send to substance Painter" if you use it that way.

Sorry about the trouble
PO @ Allegorithmic

I'm having the same problem but in Substance Painter

Clicking the Substance Source button has always worked before but now it just pop the logo and it's 'loading' but nothing ever happens

I installed SP 2.3 today and Source is working again. UE4 plugin still broken.

I'm having the same problem but in Substance Painter

Clicking the Substance Source button has always worked before but now it just pop the logo and it's 'loading' but nothing ever happens

This issue has been fixed in the version of Substance Painter released yesterday.
If you use a Substance Painter version below 2019.2.3 and want to use the plugin Source, you will need to update your plugin Source in Painter. Here is the page in the doc which explains how:
https://docs.substance3d.com/spdoc/substance-source-168198336.html
PO @ Allegorithmic

UE4 plugin still broken.

This issue has been fixed in Unreal, but is is not on the marketplace yet.
However you can download the latest version of the plugin that fixes this issue and install it manually.
You can find it here: https://forum.substance3d.com/index.php/topic,31054.0.html
PO @ Allegorithmic

My browser is Edge Version 44.18362.387.0

The issue on Edge has been fixed, it should wok fine now!
Please let me know if you run into any issues.
PO @ Allegorithmic