Author Topic: Substance Player unable to load  (Read 223 times)

Substance Player cannot load, nor can B2M. Whenever I open them, I can see using task manager that "Substance Player" appears for a second or two before just straight up dissappearing. I don't think this should happen, even with the hardware on the computer I'm using, which is just godawful:
(This is manually typed since I can't get into the software to even be able to submit a bug report or output a log)

CPU: Intel(R) Celeron(R) N4100 CPU @ 1.10GHz 1.10GHz
RAM: 4.00 GB
Windows 10
GPU: Intel(R) UHD Graphics 600
VRAM: 128 MB
Supports SM5 and DX12, somehow.

I would think this is a problem with how bad the computer is, but even still it should load on this computer. Just for the record, it doesn't load at all no matter how long I wait for it to load. The really strange part is that this didn't use to happen. I was able to use B2M a while ago on this same computer. It's probably something introduced by a recent update.
Here's a gif of it:


IMPORTANT: Here is the log text in all of it's glory:


Tue Mar 19 09:44:23 2019
[INFO][Environment] VRAM budget for meshes storing: 40265318
[INFO][CmdLineArgs] Arguments to parse:
[INFO][CmdLineArgs]    C:\Program Files\Allegorithmic\Substance Player\Substance Player.exe
[INFO][Translations] Search Paths:
[INFO][Translations]   C:/Program Files/Allegorithmic/Substance Player/resources/translations
[INFO][Translations]   
   ... (repeated 1 more times)
[INFO][Translations] Use system locale
[INFO][Translations] Locale Found: en_US
[INFO][Translations] Locale uiLanguages: en-US
[INFO][Translations] Loading translation (substance, _, C:/Program Files/Allegorithmic/Substance Player/resources/translations) Failed
[INFO][Translations] Loading translation (substance, _, ) Failed
   ... (repeated 1 more times)
[INFO][Translations] Use system locale
[INFO][Translations] Locale Found: en_US
[INFO][Translations] Locale uiLanguages: en-US
[INFO][Translations] Loading translation (qt, _, C:/Program Files/Allegorithmic/Substance Player/resources/translations) Failed
[INFO][Translations] Loading translation (qt, _, ) Failed
   ... (repeated 1 more times)
[WARNING][Default] (0): Cannot open file ':/pfx/editor/common/images/pin.svg', because: No such file or directory
[INFO][Translations] Use system locale
[WARNING][Default] (0): QMainWindow::saveState(): 'objectName' not set for QToolBar 0x16606e2b920 'Main'
[INFO][News] OS: Windows 10 (10.0)
[INFO][News] kernel: winnt-10.0.17134
[INFO][News] CPU: x86_64
[INFO][News] Screen 0 (\\.\DISPLAY1): resolution 1366x768, origin (0,0), depth 32, refresh rate 48Hz, dpi 1 (135.5 pixel/inch)
[WARNING][News] Fail to load news database (from file)

It just ends there. Seems like it's missing several files. However, all I did was just use the installer from the website.
Last Edit: March 19, 2019, 02:58:44 pm